EgyenSúly Konyha

EgyenSúly Konyha

Király búza liszt

2016. augusztus 09. - Veres Kriszti

ajanlassal_4.jpg

Végre találtam egy lisztet, ami nincs „túltenyésztve”. A maga természetes formájában termelik.

Varga Frigyes gabonakutató és nemesítő munkájának eredménye ez a minőségi és tiszta gabonafajta.

 

Én úgy gondolom, hogy bármi, amit a természet számunkra létrehozott oda ahol élünk, azt nem véletlenül tette. Ez a búza ugyan nem gluténmentes, de akinek az emésztőrendszere rendben van, helyreállt és nem lisztérzékeny az nyugodtan fogyaszthatja.

 

A lisztérzékenység és a gluténérzékenység között óriási különbség van. A gluténérzékenység egy emésztési probléma, amiből van kiút.

Ha ebben szeretnél segítséget kérni, hogy az emésztőrendszered helyreálljon várlak szeretettel Spirituális Táplálkozási Tanácsadásra.

A királybúza egy magyar nemesítésű búzafaj, amely a tönköly és a tönke keresztezéséből jött létre.

Egy speciális őrlési technológiának köszönhetően nem csupán a búzaszem szénhidrát dús mag-belsőt  tartalmazza , hanem a vitaminokban, rostban, ásványi anyagokban gazdag csira és korpa apróbb részeit is.

A liszt előnyei:

-fehérjetartalma magasabb

-aminósavösszetétele sokkal kedvezőbb

 

Az EgyenSúly Konyha Életerő étlapján a reggelihez tartozik egy-egy nap kenyér, amit hosszú kovászolással készítünk, illetve egyéb péksütemények. Az étlapról itt tudsz rendelni. 

 

A liszt megrendelhető ezen az oldalon:  http://kiralybuzaliszt.hu/#spajzoldbe

Tehát igazi kenyeret is lehet fogyasztani. Bár igen, melóval jár, mert ugye az élesztő sem emberi fogyasztásra készült termék. :)

img_0506.JPG

Mi itthon már egy jó ideje hosszú kovászolással készült kenyeret fogyasztunk, amit anyukám süt. De bármilyen más péksütemény készíthető a kovászból. Kalács, kenyér, túrós lepény, túrós táska, lekváros levél, pizza, kakaós csiga, pogácsák.  Csak a fantáziád szabhat határokat. :)

Egy másik cikkben írok majd a hosszú kovászolású kenyér készítéséről is.

 

Varga Frigyessel készült riport:

https://www.youtube.com/watch?v=F0np6phn9Wg   

 

 

kenyer.JPG

 

csokis-mazsolas_kalacs.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5210033536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása