Hogy lehet egyszerűen kókusztejet készíteni?
Sok embernek okoz gondot a tehéntej és sokan a magtejeket sem tudják megemészteni, nekik a kókusztej a megoldás, ami ráadásul finom is. :)
Mivel az EgyenSúly Konyha csak adalékanyag mentes alapanyagokat használ, ezért itt kókuszdióból készítjük a kókusztejet, kókuszjoghurtot, kókusztejszínt. Mivel nincs intenzív íze, ezért bármilyen ételt készíthetünk vele.
Most a kókusztej készítését mutatjuk be lépésről-lépésre.
A kókuszdió megtörése és feldarabolása után kapjuk az alapanyagot. Talán ez a leghosszadalmasabb része a folyamatnak. Ha ettől szeretnéd megkímélni magad, akkor az EgyenSúly Konyhából a konyhakész kókuszdarabokat meg tudod rendelni.
Szükséged lesz egy turmixgépre, 10 dkg kókuszdarabokra és 750 ml vízre.
A kókuszdarabokat a turmixgépbe helyezed és felöntöd a vízzel.
Majd 2-3 percig turmixolod.
Ez után egy tálba öntöd és egy műanyag szűrőn keresztül leszűröd.
Kinyomkodod az összes tejet a kókuszhúsból. Így kapunk tejet és kókuszreszeléket. Ezt mi sütőben meg szoktuk szárítani alacsony hőmérsékleten. Használható süteményekhez ugyan úgy, mint a kókuszreszelék. Vagy megdarálva kókuszlisztként.
A kókusztejet üvegbe helyezed és bármihez használhatod.
Egészsége, finom, adalékanyagmentes és nem allergizál.