EgyenSúly Konyha

EgyenSúly Konyha

Hasnyálmirigy, inzulin vagyis a szeretet áramlása

2016. június 04. - Veres Kriszti

Mi is a szeretet?

Akárhogy is nézzük kétféle formája létezik, a feltétel nélküli és a feltételhez kötött. 

Amikor szeretetet, törődést, figyelmet adsz a másik embernek, akkor te vársz cserébe valamit? Várod, hogy ha bajban vagy te is számíthass rá?

Ha te időt szántál valakire, akkor elvárod te is ezt?

Van olyan az életedben, akitől odafigyelést vársz? Törődést?

Vagyis elvársz????

 

Akkor mi ez ha nem barter üzlet?

Hol van ebben a feltétel nélküli adás?

Mert ha így lenne, akkor nem várnál el senkitől semmit. Nem lennél csalódott, ha nem úgy sikerült, ahogy elképzelted. Nem éreznéd magad elhagyatottnak, kihasználtnak, ha valaki ígért valamit, de nem teljesítette.  Vagy elutasítottnak, amikor te adtál, de a másik nem tudta ezt befogadni.

El tudod mondani, hogyan "kellene" viselkednie a gyerekednek, apukádnak, anyukádnak, feleségednek, férjednek, barátaidnak...... Miért nem viselkedhetnek úgy, ahogy ők akkor éppen tudnak, akarnak?

Hiszen ha te nem várnál el cserébe semmit, akkor értenéd, hogy a másik viselkedése, az az ő programja. Az csak akkor szól neked, ha megérint. 

Ha feltétel nélkül szeretnél, akkor az csak jön magától, természetes, hogy adsz. eszedbe sem jut, hogy ezért vársz cserébe valamit.

Sőt, elismerést sem vársz érte!!

Mert az is csereüzlet: a "szívesen adtam, de legalább köszönje már meg" című mondat.

Hol jön ebbe az inzulin?

A hasnyálmirigy termeli és a feladata a cukorháztartás intézése normális esetben. 

De amikor a szeretettel gondunk van, akkor a cukor áramlása a megfelelő helyre nem történik meg.  A sejtekbe való beépülésnek a képtelensége mögött a szeretet beteljesülésére irányuló, be nem vallott vágy áll, párosulva a szeretet befogadására, átélésére való képtelenséggel. 

A cukorbeteg szeretetre ( édességre ) vágyik, de ezt nem tudja befogadni, feldolgozni. Sem testi, sem lelki szinten. 

Mi a megoldás?

Megkeresni azokat a szituációkat, ami a legjobban megérint és ezeket az érzéseket kiváltja. Majd felelősséggel megvizsgálni a helyzetet, mint külső szemlélő, hogy hol nem őszinte az ember magával?

Ha ebben szeretnétek segítséget lelki szinten, ajánlom szeretettel Veres Lukács Lillát

Illetve testi szinten az EgyenSúly Konyhát.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr878779952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása