EgyenSúly Konyha

Kókusztej készítése

2016. szeptember 11. - EgyenSúly Konyha

kokusztej.JPG

 

Hogy lehet egyszerűen kókusztejet készíteni?

Sok embernek okoz gondot a tehéntej és sokan a magtejeket sem tudják megemészteni, nekik a kókusztej a megoldás, ami ráadásul finom is. :)

Mivel az  EgyenSúly Konyha csak adalékanyag mentes alapanyagokat használ, ezért itt kókuszdióból készítjük a kókusztejet, kókuszjoghurtot, kókusztejszínt. Mivel nincs intenzív íze, ezért bármilyen ételt készíthetünk vele.

Most a kókusztej készítését mutatjuk be lépésről-lépésre. 

 

A kókuszdió megtörése és feldarabolása után kapjuk az alapanyagot. Talán ez a leghosszadalmasabb része a folyamatnak. Ha ettől szeretnéd megkímélni magad, akkor az EgyenSúly Konyhából a konyhakész kókuszdarabokat meg tudod rendelni. 

 

Szükséged lesz egy turmixgépre, 10 dkg kókuszdarabokra és 750 ml vízre. 

sam_4156.JPG

 

A kókuszdarabokat a turmixgépbe helyezed és felöntöd a vízzel. 

sam_4162.JPG

 

Majd 2-3 percig turmixolod. 

sam_4166.JPG

 

 

 

     sam_4169.JPG

 

Ez után egy tálba öntöd és egy műanyag szűrőn keresztül leszűröd. 

 

sam_4174.JPG

     sam_4182.JPG

 

Kinyomkodod az összes tejet a kókuszhúsból. Így kapunk tejet és kókuszreszeléket. Ezt mi sütőben meg szoktuk szárítani alacsony hőmérsékleten. Használható süteményekhez ugyan úgy, mint a kókuszreszelék. Vagy megdarálva kókuszlisztként.

 

sam_4189.JPG

 

A kókusztejet üvegbe helyezed és bármihez használhatod. 

 

sam_4191.JPG

 

Egészsége, finom, adalékanyagmentes és nem allergizál. 

 

sam_4195.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

http://egyensulykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4011695303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.