EgyenSúly Konyha

EgyenSúly Konyha

Gondolj rá és megvalósul! Tényleg igaz ez?

2016. augusztus 12. - Veres Kriszti

 

 

13682626_1422242334469300_2107387500_o.jpg

Van aki ezt a mondatot badarságnak tartja, van aki görcsösen gyakorolja és van aki ÉLI.

Mindenkinek működik?

Igen!

Akkor miért nem boldog, kiegyensúlyozott, harmonikus életet él mindenki?

 

A testünk sejtekből áll és minden energia. Ez ami biztos.

A sejtjeink, lelkünk, szellemünk információkat hordoz. Az eddig megélt tapasztalatainkból. És ha arra gondolunk, hogy a Pavlovi-reflex is működik, akkor tudjuk, hogy ha már egy szituációt megéltünk, amihez kellemetlen élmény kötődik, akkor ha újra ilyet élünk meg, akkor újra azok az érzések jönnek felszínre, amit eddig megtapasztaltunk. Rengeteg technika létezik, amivel ezeket újra lehet írni. Megérteni, feldolgozni. Ebből következik, hogy ha a vágyott dologra koncentrálunk lehet, hogy több lépcsős a folyamat, mire elérjük a célt. És közben meg kell értenünk valamit, másképp kell értékelnünk, hogy azt a szituáció kellemes érzéssel éljük meg.

A másik, ami miatt lehet, hogy nem valósul meg amit szeretnénk. Ha görcsös akarással erőszakoljuk az életet, magunkat, hogy márpedig nekem így lesz jó, ezt szeretném és kész.

Van egy tőlünk sokkal nagyobb rendező elv, ami jobban tudja, hogy nekünk mikor-mit kell átélnünk ahhoz, hogy véghez tudjuk vinni amiért ide jöttünk a Földre. Az akarás egy nem túl magas energiaszint. Távol van a megengedő szeretettől. Vagyis, ha úgy tekintünk a vágyott dologra, hogy igen szeretném, de Fentre bízom a kivitelezést, akkor sokkal közelebb állunk a szeretethez. Mindehhez hit, bizalom szükséges, hogy minden érted van!

Sokat lehet tanulni a gyerekektől, akik mindenben meglátják a szépet, akik rá tudnak csodálkozni a világra, akik tudnak játszani az idegölő sorban állás közben is. Ők tudnak koncentrálni a vágyaikra. Mert még nincs tele a fejük „szeméttel”.

A felnőtteknek ezt újra kell tanulni. :)

Ha a gondolataidat figyeled, mint külső szemlélő, hogy egy nap hány negatív gondolatod van, hány ítélet, hányszor gyűlöltél, min idegeskedtél, akkor egy képet kapsz önmagadról, hogy hol tartasz éppen. Min kell még változtatni, hogy a szeretet, elfogadás állapotába tudd tölteni a napod legnagyobb részét. Hiába mondogatod amire vágysz, ha az érzés mögötte nem társul hozzá, vagy ha a nap túlnyomó részében negatív gondolatokkal van tele a fejed.

Amikor már a gondolatrohamok elcsendesednek és észreveszed az élet apró csodáit, hogy nyílik egy virág a lábad mellett, amikor valaki neked nem tetsző dolgot csinál, akkor megérteni igyekszel nem megítélni, akkor már sokkal könnyebben és lazábban tudsz a vágyaidra koncentrálni. Hittel, bizalommal és megengedő szeretettel.

 

Mindig Te teremted az életedet, de csak azt tudod teremteni, ami éppen  VAGY!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr3310406588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása