A GAPS diétából ismert erőleves jótékony hatását már sokan megtapasztalták. De szeretném, ha még több emberhez eljutna ez az egyszerű és éltető leves híre.
Az EgyenSúly Konyha étlapján is található ERŐLEVES egy különleges étel, aminek az alapja a megfelelően összeválogatott csontos húsok, inak, izületek. Ezek adják a gyógyító tápanyagokat. Az ebből készített erőleves a bélrendszerben a jótékony hatású sejtek számára nyújt építőanyagot és nyugtató a gyulladásos területekre. Jó hatással van a csontok, izületek, inak állapotára. Visszaadja a bőr rugalmasságát, a köröm, haj megfelelő minőségét.
Nálunk elsősorban bárány, borjú adja az alapanyagot. A zselatinszerű részek, inak, velő adják a legkiválóbb anyagokat ahhoz, hogy ez a leves támogassa az emésztőrendszert és az immunrendszert.
Az elkészítése végtelenül egyszerű. :) A megmosott csontokat, inakat egy nagy fazékba feltesszük főni, kicsi lángon. Majd lehabozzuk. Ha már nincs mit leszedni róla, akkor továbbra is alacsony hőfokon főzzük 12-24 órát. Csak sót kell hozzáadni.
Ha készen van zöldségeket is tehetünk bele, amivel tovább főzzük, viszont így az eltarthatósága rövidebb. Ezért javaslom, hogy szűrjük le, adagoljuk ki a felhasználásnak megfelelően. A jó levesen zsírréteg van, ami tartósítani is fogja, ezért hagyjuk rajta.
Az elkészült alaplevet bármilyen leves, főzelék, stb elkészítéséhez használhatjuk tovább.
Ajánlom akár étkezés előtt folyadékként fogyasztva vagy zöldséggel gazdagítva levesként.
Amennyiben gondot okoz elkészíteni vagy tárolni, akkor az EgyenSúly Konyhából megrendelheti a kívánt mennyiséget. 6 db-os kiszerelésben szállítással vagy a konyhán átvehető a megrendelés után.