EgyenSúly Konyha

EgyenSúly Konyha

Savlekötő helyett.....

2016. május 15. - Veres Kriszti

 12248215_941926625882192_2897354920459576757_o.jpg

 

Amikor tapasztalunk egy diszkomfort érzést a gyomrunkban, beleinkben akkor mit csinál sok-sok ember?? 

Bevesz egy savlekötőt. Mondván, sok a sava. Utánanéz, hogy valóban sok-e a sava? 

Mit is jelent ez? 

Áhhh, ez csak egy apróság. Megoldás rá a reklámozott savlekötő. Minden nap!! 

 

Mi történik ilyenkor?  

 

Elnyomja azt, hogy a szervezete jelezte, hogy valami nem jó. De jobb nem tudomást venni róla. Pedig a szervezetünk, tőlünk sokkal okosabb. ezért jelez!

Valamivel nem tudott a szervezet megbírkózni az emésztés során. 

A megfelelő emésztés alapja, hogy legyen elegendő mennyiségű és erősségű gyomorsav. Ez a legtöbb embernél hiányzik. Aki savlekötőt szed, annál biztosan. Túl sok gyomorsav ugyanis nem létezik, csak túl alacsony ph-jú sav. Aminek a következménye, hogy emésztetlenül halad tovább a táplálék a belekhez. Illetve, hogy a záróizmok nem működnek megfelelően. Ennek következménye a reflux is. Ami a gyomorsav  megerősítésével és megfelelő táplálkozással helyreállítható. 

Ha elnyomjuk a tünetet egy savlekötővel, akkor helyreáll a probléma vagy csak nem veszünk tudomást róla, hogy szólt a test?

 

Szerintem ez nem különbözik attól, mintha valaki számodra fontos személy a szomszéd szobából segítséget kérne. De te inkább becsukod az ajtót, hogy ne halljad, hogy kért téged.  Sőt mi lenne, ha te lennél a szomszéd szobában, aki segítségért kiált?

Tényleg így szeretnéd?

Belegondoltál már ebbe?

 

Mi lenne, ha inkább megkeresnéd a probléma forrását, hogy gyógyszer nélkül tudd tölteni a napokat és kellemes érzés maradjon étkezés után is a gyomrodban?

Ha szeretnéd a segítségemet kérni várlak szeretettel Táplálkozási Tanácsadásra! :) 

Illetve az EgyenSúly Konyha célja az emésztés helyreállítása, ha szeretnéd megkóstolni az ételeket itt tudod megrendelni. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr368716182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása