EgyenSúly Konyha

EgyenSúly Konyha

Miért nincs testsúlycsökkentő menü?

2016. május 15. - Veres Kriszti

Mert az EgyenSúly Konyhában az emésztés helyreállításának egy természetes következménye a testsúly megfelelő alakulása.

Amihez zsír fogyasztására is szükség van. Amit sok diétában inkább visszaszorítanak, pedig a szervezetnek a jó minőségű zsírra szüksége van.

Például az epesav csak akkor ömlik a patkóbélbe, ha fogyasztottunk megfelelő mennyiségű zsíradékot. Ha ez nem történik meg, akkor a máj által kiválasztott, a szervezetből távozni kívánó anyagok nem tudnak kiürülni. Vagyis halmozódik a szervezetben és egy csomó betegség forrása lehet. 

Ilyenkor mérhető pl. magas koleszterinszint. 

Tehát ha valamilyen tuti fogyasztó tablettával vagy porral fogyókúrázol és közben azt érzed, hogy megennél egy fél oldal szalonnát, akkor az azért van, mert a szervezet szeretné kiüríteni a felhalmozott, távozni kívánó anyagokat. 

Van akinek kevesebb zsírra van szüksége a megfelelő energiához. Nekik általában elég a csirkemell zsírtartalma is. És van, aki a zsírból nyeri az energiát. Nekik inkább a zsírosabb húsok, kevés vagy szinte semmi gabonaféle adja a megfelelő napi energiaszükségletet.

Ha ezt szeretnéd megtudni, hogy számodra milyen arányban és mértékben van szükséged a zsírra, akkor várlak szeretettel Táplálkozási Tanácsadásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyensulykonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr158716474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása